top of page

04

OVER

Jacqueline Aikema

Mijn naam is Jacqueline Aikema, eigenaresse van Authentic Animal. Ik ben gediplomeerd Kynoloog, Holistisch Gedragstherapeut en Zoöantropoloog. Met veel enthousiasme geef ik begeleiding aan mens en hond. Het is elke keer weer genieten om te zien hoe beiden plezier aan elkaar beleven!

 

Mijn hele leven wil ik al met dieren werken. Mijn droom om dierenarts te worden heb ik niet nagestreefd. Maar vanaf mijn 14de had ik wél mijn eigen hond. Een Golden Retriever reu genaamd Collin. Hij heeft mij geweldig door mijn pubertijd geholpen. Toen had ik al door wat een hond voor je kan betekenen. Na Collin die 14 jaar in mijn leven was kwam lieve Stacey een Border Collie teef en al snel volgde Dirk een Jack Russel. Op een vakantie in Turkije liep ik tegen een bijzonder lief pupje aan met één blauw oog, dat was Bowie die met mij mee naar huis mocht. Helaas is deze schat maar 1,5 jaar in ons leven geweest maar we hebben in die korte tijd samen erg genoten. Onze Stace mocht 15 jaar in goede gezondheid bij ons zijn, zij was als mijn schaduw, waar ik was, was Stace. Onze lieve kleine schat Dirk is ook 15 jaar geworden en daar heb ik in de zomer van 2017 afscheid van moeten nemen.  Nu leef ik  met mijn vriend en onze zoon samen met Sem een kruising Anatolische/Bulgaarse herder reu een grote boef waar ik veel van leer.  

 

Met de jaren ontstond een steeds grotere interesse in het gedrag van honden en dat heeft mij aangezet tot het volgen o.a. van de HBO opleiding tot Kynologisch instructeur en Gedragstherapeut voor honden bij Groenhorst College te Barneveld.

Daarna liep ik toch tegen veel afwijkende dingen aan bij bepaalde honden (ook bij mijn eigen Sem) die ik niet kon terugkoppelen bij mijn studies die ik tot dusver had gevolgd. Ik ben mij toen meer gaan verdiepen in de cognitie van de hond en heb ik bij Learning Animals de opleiding Learning Dog en Learning Human gevolgd. Ik werk nu met deze kennis, gebaseerd op toegepaste Zoöantropologie. Met deze inzichten ging er een wereld voor mij open.

Je raakt echter nooit uitgeleerd in dit vak, ik blijf me dan ook steeds breeder ontwikkelen. 

VISIE

Gediplomeerd

Kynoloog

Holistisch Gedragstherapeut  Zoöantropoloog

Een goede relatie tussen mens en hond begint met wederzijds begrip, respect en met kennis. 

 

Wil jij je hond begrijpen, dan is het van belang dat je aandacht hebt voor elkaar. En dat jouw hond de hoofdrolspeler mag zijn van zijn eigen leven. Dat je hem niet weg wil trainen van zijn eigen ontwikkeling. Want je hond is uniek. Waardeer hem voor wie hij is. 

 

Het is belangrijk dat je inzicht hebt in het natuurlijk gedrag, leerprincipes en de communicatie

van jouw hond.

 

We leven in een wereld waarin we van alles moeten en er van alles van ons verwacht wordt. Dat verwachten we helaas ook van onze honden. Er wordt vaak onvoldoende rekening gehouden met hun behoeftes, waardoor ze zich niet kunnen ontwikkelen tot de prachtige dieren die ze van nature al zijn. Zo kan er onzekerheid, angst en wantrouwen ontstaan waardoor ze in disbalans raken. 

 

Onze missie is dat jij en jouw hond elkaar beter begrijpen en plezier hebben. Zodat jullie samen vol zelfvertrouwen door het leven kunnen gaan.

 

-Wij werken aan een goede relatie, niet aan prestatie-

bottom of page